Recept

Rökt Lax sida/bit  (lämplig för kolgrill/gasolgrill)

Börja med att göra saltlaken:

Blanda 1 liter vatten och en deciliter salt samt en halv deciliter socker. Rör tills saltet och sockret har löst sig. Lägg laxen i saltlaken och låt den ligga 30 till 60 minuter.

Tänd grillen:

Har du en kolgrill så använd indirekt grillning, OBS! lägg endast kol eller briketter på ena sidan.

Ta upp laxen ur saltlaken:

Lägg laxen i en aluminiumform.

Torka av laxen noga, det är viktigt att laxen är helt torr.

Temperaturen på grillen:

Skall vara 90-100 grader.

Lägg nu i de rökflisor eller chips som du vill använda:

Ställ därefter ner aluminiumformen på motsatta mot grillkolen/briketterna.

Grilltid:

Det tar cirka 20-40 minuter beroende på temperaturen laxen skall ha en kärntemperatur på 52-55 grader.

Smaklig måltid önskar C.L Gröna grenar